De Ren en Stimpy Show

De Ren en Stimpy Show was een animatieserie die liep tussen 1991 en 1996.
Ren en StimpyDe show bestaat uit verschillende animatie figuren, bedacht door een Canadees genaamd John Kricfalusi.
Hoofdpersonages zijn Ren Höek, een sociopatische, totaal paranoïde chihuahua en Stimpson J. Cat, een kat die zeer naïef, emotioneel en totaal zwakzinnig lijkt te zijn.
De Ren en Stimpy Show is een uitermate absurde animatie serie en werd in Nederland uitgezonden door de AVRO, RTL4, Veronica en en later Nickelodeon Nederland.

Ontslag van de maker, John Kricfalusi

Veel Amerikanen vonden de show te grof, de show zou teveel onfatsoenlijke humor bevatten.
John Kricfalusi maker van Ren en StimpyVele afleveringen werden niet uitgezonden of er werden stukken uitgeknipt.
De show was eigendom van Nickelodeon. In 1992 ontsloeg Nickelodeon, John Kricfalusi, de maker van de Ren en Stimpy Show.
De Ren and Stimpy Show werd verhuisd naar een andere studio, Games Animation.
John Kricfalusi had altijd de stem van Ren ingesproken. Na zijn ontslag nam Billy West, die reeds de stem van Stimpy insprak, ook de stem van Ren voor zijn rekening.
Een groot deel van het originele team bleef John Kricfalusi steunen, anderen gingen mee naar de nieuwe studio.

Stem acteurs
Naast John Kricfalusi en Billy West hebben talloze mensen de stemmetjes van personages uit de Ren en Stimpy Show ingesproken.
Vele bekende acteurs en artiesten hebben de stemmetjes voor figuren in de show ingesproken, waaronder Gilbert Gottfried, Phil Hartman, Rosie O’Donnell, Randy Quaid, Dom DeLuise en Frank Zappa.

Ren en Stimpy Show afleveringen

Er zijn in totaal 93 afleveringen gemaakt van de Ren en Stimpy Show.
De show “Big House Blues” was de eerste aflevering van de Ren en Stimpy Show.
Het gehele eerste seizoen is gemaakt door John Kricfalusi.
Helaas zijn de afleveringen uit het eerste seizoen niet op Youtube te vinden, i.v.m. copyright.

Seizoen 2, “Big Baby Scam” geregisseerd door Vincent Waller
Ren en Stimpy ruilen plaatsen met twee baby’s in de hoop dat ze een makkelijker leven krijgen maar dingen verlopen niet zoals gewenst.
[embedplusvideo height=”500″ width=”630″ editlink=”http://bit.ly/1bfUMU6″ standard=”http://www.youtube.com/v/TCGEUDa8hB0?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=TCGEUDa8hB0&width=630&height=500&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=&emb=0″ id=”ep4664″ /]

Seizoen 3, “Stimpy’s Cartoon Show” geregisseerd door Bob Camp
De talentloze Ren wordt de irritante producent van Stimpy’s animatie, maar Ren draaft te ver door waardoor alles in het honderd loopt.
[embedplusvideo height=”354″ width=”630″ editlink=”http://bit.ly/1bfUGMt” standard=”http://www.youtube.com/v/Hzw1oU-lLjo/?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=Hzw1oU-lLjo/&width=630&height=354&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=&emb=0″ id=”ep2372″ /]

Seizoen 4, “Eat My Cookies” geregisseerd door Ron Hughart
Ren en Stimpy worden lid van de meisjes scouts en als Ren Stimpy alle koekjes laat op eten die ze moesten verkopen, moeten ze de koekjes zien te vervangen.
Als Stimpy de geroemde Snipe-Hunting Badge wint, wordt Ren wanhopig en wil deze meisjes scout badge ook winnen.
[embedplusvideo height=”500″ width=”630″ editlink=”http://bit.ly/1bfUCMw” standard=”http://www.youtube.com/v/kQLuee4k60o?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=kQLuee4k60o&width=630&height=500&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=&emb=0″ id=”ep9855″ /]

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes
Tags: